Lydi53 cimlapÍzelítő a tartalomból:

  • Interjú: Váratlan szerelem
  • Örömhír sebzett szíveknek
  • A szépség ajándéka
  • Ellenségeim listája
  • Reménység a kórházi ágy mellett
  • Titkolt szenvedély – Kiút a szexuális függőség csapdájából

Megrendelem

 

 

04 05 Lydia53Váratlan szerelem – Beszélgetés Necics Adriennel (4. old.)

Mind az egyedülálló, mind a házas életformának vannak előnyei és hátrányai. Azonban sok egyedülálló szívesen felcserélné a szabad időbeosztás, az önálló döntéshozatal előnyeit arra, hogy egy hozzáillő társsal oszthassa meg élete örömeit, vagy éppen gondját-baját.

Így volt ezzel a harmincas évei vége felé közeledő Necics Adrienn is, akit fél évvel ezelőtt még Szabó Adriennek hívtak. Bár sokat utazott, sok emberrel ismerkedett meg, hosszú évekig nem találta a hozzá illő társat. A tavalyi év azonban hirtelen változást hozott az életébe... Férjével való egymásra találásuk története mellett Adrienn megosztja velünk azt is, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie egyedülálló hívő nőként.

 

16 17 Lydia53Örömhír sebzett szíveknek – Gyógyulás az értéktelenség érzéséből és a lelki fájdalmakból (16. old.) 

“Egyéves lehettem, az első önálló lépéseket tanultam, amikor a játszótéren egy idősebb asszony váratlanul megszólította édesanyámat: „Asszonyom, a gyermekének csípőficama van.” Anyukám felkapott, és azonnal elrohant velem az első gyermekkórházba... Ott – az akkori orvosi ismeretek szerint a legjobb szándékkal – gipszbe tettek, de ez később sok-sok problémához vezetett...

Mások általában visszavágynak tinédzser éveikbe, számomra viszont ez a magány, a fájdalom és a keserűség időszakát jelentette. Útitársam lett az elutasítottság – értéktelennek, „selejtes gyártmánynak” éreztem magam...”

A cikk írója elmondja, végül hogyan változtak meg ezek az érzései.

 

28 29 Lydia53A szépség ajándéka (28. old.) 

“Mióta a gyermekeim megszülettek, testem bizonyos részleteivel nem csupán elégedetlen vagyok, hanem látni sem szeretem. Egyáltalán nem tetszik, aki a tükörből visszanéz rám. Ilyenkor már nem érzem magamon Isten elégedett pillantását; fölöttem érzett örömét pedig elhomályosítják kemény, magamat ostorozó gondolataim...”

A plakátokról, a magazinokból és a képernyőről egyformán gyönyörű fiatal nők néznek ránk: derekuk karcsú, arcukat ragyogó fürtök keretezik, hosszú pilláik alól igéző tekintettel mosolyognak... A cikk szerzője leírja néhány gondolatát arról a szépségideálról, amelyet olyan sok nő igyekszik követni.

 

22 23 Lydia53 nagyobbTitkolt szenvedély – Kiút a szexuális függőség csapdájából (22. old.) 

„...Szüleim megmutatták nekünk a helyes erkölcsi elveket. A gyülekezeti élet, a különféle szolgálatok is szerves részét képezték életünknek. Gyerekkorom vidáman, felhőtlenül, különösebb nehézségek nélkül telt. A szexuális dolgok iránti kíváncsiság 5-6 éves korom körül ébredt föl bennem.

Legelső ilyen jellegű emlékem elsős koromhoz kötődik. Egyik osztálytársammal szünetben elbújtunk egy bokorba, és csókolóztunk. Izgalmas, jó érzésnek tűnt, de közvetlenül utána mardosó szégyen és bűntudat fogott el. Azonnal tudtam, hogy valami rosszat csináltunk. A testi kíváncsiság akkor elsöprő erővel beindult bennem...”

Az írás arról szól, hogyan jutott el egy fiatal lány a függőségtől a teljes szabadságig.

 

13 lydia53Ellenségeim listája (13. old.)

A vietnami háborúban (1955-75) került bevetésre az eddigi legnagyobb mennyiségű napalm-bomba. Ez az égő fegyver, aminek fő alkotórésze a benzin, nagyon nagy fájdalmakkal járó, nehezen gyógyuló égési sérüléseket okoz. Emiatt a napalmot 1980-ban betiltották.

A kilenc éves Kim Phuc Phan Thiről 1972. június 8-án készítették az egész világot bejáró képet, amelyen mezítelenül, fájdalomtól eltorzult arccal fut a fényképezőgép irányába. Élete egyetlen pillanat alatt rémálommá változott: a támadásnál Kim hátának nagy része megégett...

Jézussal való kapcsolatának köszönhetően sok területen tapasztalt gyógyulást. A cikkben elolvashatják, hogyan sikerült végül kimondania ezeket a szavakat is: „Megbocsátok neked!”

 

18 19 Lydia53Reménység a kórházi ágy mellett (18. old.)

„Kisfiammal, az akkor hároméves Mátéval – akinek előző nap két kis dudort tapintottam ki a tarkóján – éppen a körzeti orvosunkhoz igyekeztünk. Amikor a rendelőbe értünk, azonnal vért vettek tőle. Mit sem sejtve várakoztam a laboratóriumi eredményre, de úgy látszott, elég lassan készül el. Kezdtem izgulni… A főorvosnő személyesen hozta ki a leleteket, s ekkor már tudtam, hogy valami nagyon nincs rendjén... Együttérzéssel és tapintatosan közölte a sokkoló diagnózist: 'A kisfiának leukémiája van.'”

Megtudhatjuk, mivel kell szembenéznie, és hogyan küzd egy édesanya a reménységért, és kisfia gyógyulásáért.

Megrendelem