Lydia45 b1rgb

Ízelítő a tartalomból:

  • Interjú: Szeretet-küldetésben
  • A „kairói Teréz anya“
  • Amikor a nagymamából újra anyuka lesz
  • Lányok öröksége
  • Válás helyett – van-e jobb megoldás?

Megrendelem

 

4 interjú1Interjú: Szeretet-küldetésben 4. old.

„Egyvalaki nem tud segíteni mindenkin, de mindenki tud segíteni valakin...”

Interjúnkban olvasóink szép példáját láthatják annak, hogyan is működik, amikor az ember – ha mindenkin nem is tud –, de valakin megpróbál segíteni. Harsányiné Városi Ildikó, aki az OTE Egészségügyi Főiskolán, gyógytornász szakon végzett, elmondja, mi indítja őt arra, hogy másokon segítsen. Beszél ennek az örömteli és időnként fájdalmas oldaláról is...

 

8 MaggieGobranA „kairói Teréz anya“ 8. old.

Egy kopt keresztény asszony, Maggie Gobran ismerteti meg az olvasót az „István gyermekei” keresztény szervezettel. „István volt az első vértanú. Amikor megkövezték a hitéért, látta a megnyílt eget. Minden nappal egyre találóbbnak érezzük a nevünket – azok miatt a nehézségek miatt is, amelyek a gyermekeket például az iskolában érik. Hiszem, hogy ezekben a pillanatokban nyitva áll a menny. Csak felfelé kell néznünk...”

 

16 nagyi anyaAmikor a nagymamából újra anyuka lesz 16. old.

„Öt éve költöztek hozzánk unokáim – a most 8 éves Kristen és 6 éves Marissa – apukájukkal együtt. Édesapjuk ugyanis a legidősebb fiunk. Házasságuk sajnos nem érte meg a negyedik évfordulójukat. Így kezdődött el számomra újra az az idő, amikor pelenkával, mosnivaló-hegyekkel, vidám csacsogással és dacos könnyekkel telik meg a ház...”

 

20 lányok örökségeLányok öröksége 20. old.

Olvassuk el, hogyan kért magának öt bátor nő teljes örökséget – méghozzá egy olyan történelmi korban, amelyben a nőknek elég kevés joga volt! Miért szerepelnek ilyen történetek a Bibliában? Talán azért, hogy a mai nők is felbátorodjanak, és átvegyék teljes lelki örökségüket!

 

24 válás helyettVálás helyett – van-e jobb megoldás? 24. old.

„A felismerés, hogy egyedül maradtam, váratlanul zuhant rám. A kapcsolatunk, a családunk, minden, ami fontos volt nekem, egyszeriben összeomlott. Hirtelen úgy éreztem, lenullázódott az egész addigi életem. Döntésre jutottam: ha így állnak a dolgok, búcsút mondok a házasságunknak és elválok. Nem láttam más kiutat, hiszen ha nincs közös jelenünk, hogyan lehetne közös jövőnk?”

Megrendelem