B1

Ízelítő a tartalomból:

  • Beszélgetés őszinteségről, küzdelmekről, elengedésről
  • Karácsony – a Golgota fényében
  • Harc a gyermekszobában
  • Válás után – van-e visszaút?
  • Gyász és vigasz
  • Kivehető könyvjelző és miniposzter

Megrendelem

 

4 oldBeszélgetés... (4. old.)

„Olvasóink számára Elizabeth személye nem ismeretlen. Miután 1986-ban, Németországban megalapította a „Lydia – keresztény magazin nőknek” című lapot, hét évvel később magyar és román nyelven is elindította a magazin kiadását. Szívéhez talán legközelebb anyanyelve, a magyar áll. A magazin mellett számos könyvet szerkesztett, végül készen állt arra, hogy saját életrajzát is közreadja, amely magyarul „Poros úton mezítláb” címmel jelent meg. Szerettünk volna többet megtudni életének arról a részéről, amelyet a nyilvánosság nem lát, ezért feltettünk neki néhány kérdést...” (-rks-)

 

8 oldBetlehem – a Golgota fényében (8. old.)

„Néhány ember úgy gondolja, hogy a karácsonyfa díszítése pogány szokás. Én viszont úgy gondolom, hogy ez a szimbólum valami különlegeset fejez ki. Arra a történetre emlékeztet, amit még gyerekkoromban hallottam a három fenyőről. Ha én írtam volna ezt a történetet, akkor egy negyedik fát is beleveszek, mert Urunk földi élete négy szakaszra osztható: születés, felkészülés, szolgálat és kereszt...” (D. Jeremiah)

Karácsony témájához kapcsolódó írások: Jeruzsálem, Jeruzsálem!, Csak közelről, Lehajolt érte.

 

16 oldBokszmeccs a gyerekszobában (16. old)

„...Az egész álló napot azzal töltöttem, hogy – érzésem szerint percenként 45-ször – a gyerekeimet próbáljam megvédeni egymástól. Szinte folyton ismételnem kellett, hogy egymást lökdösni, csípni, leszorítani tilos, és a fülsiketítő kiabálást is szüntessék be. Lányaim egyébként még csak két- és háromévesek. Nem is akarom elképzelni, mi lesz majd nálunk jövőre!” (Georgia Mix)

Gyereknevelés témában: Harapós tipegő, Testvér-harag – és békülés.

 

20 old„Szigorúan titkos” tervek (20. old)

„Egyik este éppen esti mesét olvastam az ikreinknek, mikor csöngettek. Odamentem a bejárati ajtóhoz. A felső részén lévő üvegen keresztül egy rendőr sapkáját láttam. Azon az estén a feleségem minden előzetes figyelmeztetés nélkül a válási papírokat juttatta el hozzám.

1992. augusztus 21-én, egy hónappal ikreink negyedik születésnapja után, a válás jogerőre emelkedett. Még egy szóváltásunk sem volt előtte. Mi nem veszekedések hosszú sorának keresztül jutottunk ide...” (Scruggs család)

 

30 oldÉletünk hídjai (30. old)

„A hidak számomra a drámai változások jelképévé váltak. Olyan események jelképévé, amely után az életünk soha többé nem lesz már olyan, mint korábban volt. Egy baleset, egy válás, egy gyermek, házastárs vagy szülő halála …. Ha keresztülmegyünk egy „hídon”, az élet megváltozik – és mi sem leszünk már olyanok, mint előtte voltunk. Azt érezzük, hogy az életünk fenekestül felfordult, feje tetejére állt, kisiklott. Szívesen visszamennénk, de már nem tehetjük... (Don Piper)

Gyász és vigasz témában: Gondviselés – az utolsó pillanatokban is; A szívünkkel látni; Győzelem az önvád fölött; A viszontlátás reménye.

Továbbá: Ötletoldal, Levelek, Derűs pillanatok, Vers: Szükség idején.

Megrendelem