X
SZERELEM ÉS PÁRKAPCSOLAT

Váratlan szerelem – Beszélgetés Necics Adriennel (4. old.)

Mind az egyedülálló, mind a házas életformának vannak előnyei és hátrányai. Azonban sok egyedülálló szívesen felcserélné a szabad időbeosztás, az önálló döntéshozatal előnyeit arra, hogy egy hozzáillő társsal oszthassa meg élete örömeit, vagy éppen gondját-baját.

Így volt ezzel a harmincas évei vége felé közeledő Necics Adrienn is, akit fél évvel ezelőtt még Szabó Adriennek hívtak. Bár sokat utazott, sok emberrel ismerkedett meg, hosszú évekig nem találta a hozzá illő társat. A tavalyi év azonban hirtelen változást hozott az életébe... Férjével való egymásra találásuk története mellett Adrienn megosztja velünk azt is, milyen nehézségekkel kellett megküzdenie egyedülálló hívő nőként.

Test és lélek

A szépség ajándéka (28. old.) 

“Mióta a gyermekeim megszülettek, testem bizonyos részleteivel nem csupán elégedetlen vagyok, hanem látni sem szeretem. Egyáltalán nem tetszik, aki a tükörből visszanéz rám. Ilyenkor már nem érzem magamon Isten elégedett pillantását; fölöttem érzett örömét pedig elhomályosítják kemény, magamat ostorozó gondolataim...”

A plakátokról, a magazinokból és a képernyőről egyformán gyönyörű fiatal nők néznek ránk: derekuk karcsú, arcukat ragyogó fürtök keretezik, hosszú pilláik alól igéző tekintettel mosolyognak... A cikk szerzője leírja néhány gondolatát arról a szépségideálról, amelyet olyan sok nő igyekszik követni.

Család és nevelés

Reménység a kórházi ágy mellett (18. old.)

„Kisfiammal, az akkor hároméves Mátéval – akinek előző nap két kis dudort tapintottam ki a tarkóján – éppen a körzeti orvosunkhoz igyekeztünk. Amikor a rendelőbe értünk, azonnal vért vettek tőle. Mit sem sejtve várakoztam a laboratóriumi eredményre, de úgy látszott, elég lassan készül el. Kezdtem izgulni… A főorvosnő személyesen hozta ki a leleteket, s ekkor már tudtam, hogy valami nagyon nincs rendjén... Együttérzéssel és tapintatosan közölte a sokkoló diagnózist: 'A kisfiának leukémiája van.'”

Megtudhatjuk, mivel kell szembenéznie, és hogyan küzd egy édesanya a reménységért, és kisfia gyógyulásáért.