Hit és lelki élet

Életünkben néha örömteli, néha fájdalmas események gyökeresen megváltoztatják addigi gondolkodásunkat. Erről a témáról ültünk le beszélgetni Eckhart Odettel. Odett egyetemi évei óta Szegeden él. Amerikanisztika szakon végzett, két tannyelvű általános iskolában tanít. Szabadidejében szeret kreatív kézműves dolgokat készíteni, varrni és gitározni. Férje, Kyle angol anyanyelvi lektor a Deák gimnáziumban, emellett lelkipásztorként szolgál. Két iskolás kislányuk van, Zara és Kiera.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer majd találkozom egy igazi mesehőssel! Ötéves koromban egy keresztény gyermekünnepségen eljátszhattam a Holle anyó című meséből a kislány szerepét. Ott álltam a színpadon rövid, rongyos ingecskében, és aranyeső hullott rám. De hogy egy szép napon egy teljesen hasonló, ráadásul igaz történetet fogok hallani, akkoriban nem is sejtettem!

Ki mondhatja el, hogy soha életében nem nélkülözött semmit? Ki nem érezte egy férj, egy feleség, szülő vagy gyermek, barát, rokon, vagy más, alapvetően szükséges dolog hiányát? Sámuel próféta édesanyja, Anna története számos tanulsággal szolgálhat mindnyájunk számára. Annát viszonylag ritkán emlegetik a hit példaképei között, pedig érdemes vele közelebbről  megismerkednünk. Abban a bibliai időben, amikor a többnejűség természetes és megengedett volt, Anna – nem egyedüli feleségként – férje szívének teljes szeretetét élvezte. Mégis bánat gyötörte: hosszú évek után sem születtek gyermekei…