Család és nevelés

Mozaikcsaládban élni különleges kihívásokkal jár. Ennek hátteréről mesél, nehézségeibe és örömeibe enged bepillantani bennünket Ficsor Beáta. Eredeti, fodrász szakmája mellé teológus-lelkész képesítést szerzett, és mostanra lelkészfeleség és ötgyermekes anyuka vált belőle. Férje, Andor három gyermekkel, Enikővel, Andorral és Viktorral maradt egyedül, öt éve házasodtak össze. Bár az egyértelmű orvosi vélemény szerint Beátának nem születhetett volna természetes úton gyermeke, a három nagyobb mellé ajándékba kapták Benjámint (4) és Mirjamot (3). Az interjúból megtudhatjuk, hogy Beáta korábban darabokra hullott élete hogyan állt össze egésszé, és hogyan alkot immár különleges mozaikot a nagycsalád.

„Egyvalaki nem tud segíteni mindenkin, de mindenki tud segíteni valakin...” – idézik sokszor Ronald Raegen egykori amerikai elnök mondatát. Interjúnkban olvasóink szép példáját láthatják annak, hogyan is működik, amikor az ember – ha mindenkin nem is tud –, de valakin megpróbál segíteni.

 

„Ma apa fizet!” – ezt a feliratot néhány évvel ezelőtt egy apuka hátán, a pólójára nyomtatva láttam meg egy kis vidámparkban. Telepakolt táskát cipelve lihegett a gyerekei nyomában. A gyerekek egy-egy fagylalttal a kezükben éppen a nyári bobpálya felé vették az irányt. „Ma apa fizet” – nyilvánvalóan ez volt a nap mottója. Micsoda hír ez a gyermekfüleknek! Ingyenes belépő a boldogság birodalmába! Az Eldorádó egy egész napig nyitva tart! Apa pedig, mint valami bankautomata, egyfolytában „köpködi” a pénzérméket. Ez valami csodálatos!