Hit és lelki élet

Egyik nyáron látogatóban jártunk egy hollandiai kisvárosban. Ahogy férjemmel és nagylányunkkal a vásárlóutca járdáján állva tanakodtunk, a szemem sarkából megláttam, hogy a jövő-menő emberek között egy idős holland hölgy egyik kezében szatyrot cipelve, másik kezével botra támaszkodva, kissé sántítva közeledik a kocsijához. Megpróbálta kinyitni a kocsi ajtaját, de a bot kicsúszott a kezéből, és az utca kövezetén koppant...

Életünkben néha örömteli, néha fájdalmas események gyökeresen megváltoztatják addigi gondolkodásunkat. Erről a témáról ültünk le beszélgetni Eckhart Odettel. Odett egyetemi évei óta Szegeden él. Amerikanisztika szakon végzett, két tannyelvű általános iskolában tanít. Szabadidejében szeret kreatív kézműves dolgokat készíteni, varrni és gitározni. Férje, Kyle angol anyanyelvi lektor a Deák gimnáziumban, emellett lelkipásztorként szolgál. Két iskolás kislányuk van, Zara és Kiera.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy egyszer majd találkozom egy igazi mesehőssel! Ötéves koromban egy keresztény gyermekünnepségen eljátszhattam a Holle anyó című meséből a kislány szerepét. Ott álltam a színpadon rövid, rongyos ingecskében, és aranyeső hullott rám. De hogy egy szép napon egy teljesen hasonló, ráadásul igaz történetet fogok hallani, akkoriban nem is sejtettem!