Hivatás

„Ne félj, mert veled vagyok, és megáldalak téged.” (1 Móz 26:24)

Ha valaki tíz évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy lesz idő, amikor ilyen kevés pénzből kell megélnem, egyáltalán nem hittem volna neki. A férjem villanyszerelő. Hosszú évekig jó beosztásban, egy villamossági nagykereskedés beszerzési és értékesítési osztályán volt műszaki tanácsadó. Én 17 évig egy napilapnál részmunkaidőben mint fogalmazó dolgoztam. Mindketten jól kerestünk. 2001-ben megbetegedtem, emiatt felmondtam a munkahelyemen. A férjem elég jól keresett ahhoz, hogy az ő fizetéséből ketten is megéljünk.

Az Biblia újszövetségi részében szereplő Lídia bíborkereskedő üzletasszony volt (Ap. Csel. 16:14), a mai Törökországhoz tartozó Thiatira városából származott. Ez a város a görögországi Filippitől körülbelül 480 kilométer távolságra fekszik.

Hihetetlen! – gondoltam. – Ezek szerint Isten el akar indítani egy európai nőknek szóló folyóiratot – és engem választott rá, hogy létre hívjam? Hogyan lehetséges ez? Hiszen sem író nem vagyok, sem újságot nem szerkesztettem soha. A szívem viszont valósággal égett a bajban lévő nőkért. Úgy éreztem, ők a testvéreim. És ha Isten egy újságon keresztül akarja elérni őket – ki vagyok én, hogy erre nemet mondjak?