Segít és bátorít

A LYDIA olyan keresztény női magazin, amely – felekezettől és korosztálytól függetlenül – a mindennapi élet küzdelmeiben segíti és bátorítja a nőket.

Kiknek szól a LYDIA?

A magazin mindazon a nőknek szól, akik bármely életfázisban, gyakorlati és lelki problémáikban biztos fogódzót keresnek.

Fiatal anyukáknak, akik szeretnének egy kis lélegzethez jutni, és a gyermeknevelésről szívesen olvassák mások tapasztalatait. Házasoknak, akik kapcsolatukat akarják megerősíteni, megóvni. Egyedülállóknak, akik teljes élet után vágynak. Középkorú és idős nőknek, akiknek szükségük van rá, hogy újra átgondolják céljaikat. Szenvedőknek, akiknek hitre, bátorításra van szükségük.

A LYDIA bemutatja, hogy a 21. században a keresztény hit hogyan alakíthatja mindennapi életünket, hogyan adhat vigaszt, békét és reményt.

Történetünk

A Lydia magazint a vajdasági, magyar anyanyelvű Elizabeth Mittelstaedt 1986-ban alapította Németországban, 1993 óta olvasható magyarul is. Évente kétszer jelenik meg. A magazin indulásának történetéről bővebben itt olvashatnak.

Miért éppen Lydia?

A magazin névadójául olyan asszonyt választottunk, akinek hétköznapjai a mai elfoglalt, dolgozó nőkéhez hasonlíthatóak, hívő élete pedig példa lehet mindannyiunk számára. A Bibliában találtunk rá, Lídia (a görögben Lydia, itt olvashatnak róla) volt a neve. Bíborszövettel kereskedett, szívét megnyitotta Jézus Krisztusnak, otthonába befogadta az Őt keresőket. (Apostolok cselekedetei 16:14)