Olyan sok nőnek van egy-egy izgalmas, vagy megható története, értékes mondanivalója! A Lydia magazinon keresztül sok hozzánk hasonló asszonnyal megoszthatjuk ezeket. A történeteknek háromféle tulajdonsággal kell rendelkezniük:

Legyen világos, áttekinthető

Ne az egész élettörténetünket írjuk le, válasszunk csupán egy témát – és szorítkozzunk arra. Próbáljuk meg írásunk alapvető üzenetét egy mondatban összefoglalni, és rendezzük e köré gondolatainkat.

Kezdhetjük egyszerű vázlattal, hogy könnyebben a témánál maradjunk. Ha elkészülünk a történettel, pihentessük, és olvassuk át később. Javítsuk ki, ahol más számára nem eléggé érthető a helyzet, vagy nem sikerült jól visszaadnunk, amit éreztünk. Hétköznapi, könnyen érthető kifejezéseket használjunk, amelyekkel világosan tudjuk továbbadni az üzenetet. Legyünk őszinték. Senki nem várja el, hogy tökéletesek legyünk, elég, ha nyitott szívvel adjuk önmagunkat.

Legyen színes hangulatú

Ha nem történetet, hanem egy szívünkhöz közel álló témát választunk, színesítsük saját tapasztalatainkkal, vagy tegyük elevenné, megfoghatóvá egy hétköznapi történet segítségével. Ügyeljünk arra, hogy ne teológiai fejtegetés legyen belőle.

Fontos, hogy az íráson Jézus átragyogjon

Mondjuk el, hogyan segített, hogyan vezetett, vagy miként adott erőt Jézus, hogy fölülkerekedjünk egy-egy nehéz helyzeten! Bátorításunkra más embereket, Igéjét vagy egy igehirdetést használt föl? A cikk középpontjában Jézusnak kell állnia. Figyeljünk az arányokra is: a problémáknak jusson a kisebb rész, és a megoldás útját írjuk le részletesebben.